Locatie Wethouder Beversstraat

Wat is het Toptraject?

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo) voor ambitieuze en praktisch ingestelde vmbo’ers die via het mbo een hbo-diploma willen halen. Wij werken samen met het ROC van Twente en Hogeschool Saxion om ervoor te zorgen dat jij op de juiste plek zit en optimaal gebruik maakt van jouw talenten.

Je ziet het Toptraject terug bij Nederlands, wiskunde en rekenen, maar ook bij diverse projecten en andere vakken richt je je op het ontwikkelingen van studievaardigheden die van belang zijn op het mbo én op het hbo. Ook hoort studieloopbaanbegeleiding bij het Toptraject.

Wat ga je doen?

Het Toptraject begint in leerjaar 3. Alle leerlingen in de derde klassen zijn Toptraject-leerlingen en krijgen verschillende uitdagingen aangeboden op het gebied van taal-, reken-, studievaardigheden, LOB en wiskunde. Het derde leerjaar is vooral voorbereidend. Aan het eind van de derde klas, gaan we selecteren op basis van motivatie, eigen ontwikkeling en behaalde cijfers. Als jij het Toptraject wilt blijven volgen in leerjaar vier, dan kan dit natuurlijk. In overleg met jouw coach bepalen we dan of je het Toptraject bij jou past. Als je dit traject met goed gevolg aflegt, krijg je het Toptraject-certificaat.


"Als je meedoet aan het Toptraject vergroot jij jouw kansen zeker op het mbo, maar ook op het hbo"