Bijzonder is dat de Enschedese leerlingen in de finale in de RAI Amsterdam niet hun eigen provincie Overijssel, maar de provincie Limburg zullen vertegenwoordigen.

Onze leerlingen Luc ter Linde, Sem Merino, Matthijs Willemsen en Luka Zeinstra eindigden tijdens de provinciale Skills Talents wedstrijd in de categorie ‘Bouwen, Wonen & Interieur’ (BWI) net op de tweede plaats. Het verschil met winnaar C.T. Stork College uit Hengelo was slechts 1,2 punt. Omdat de provincie Limburg geen BWI-team afvaardigt en het Bonhoeffer team van alle nummers 2 in Nederland het meest aantal punten heeft behaald, mogen Luc, Sem, Matthijs en Luka toch meedoen aan de landelijke finale in de RAI Amsterdam. Zij maken hiermee kans om Nationaal Kampioen te worden. Met als enige verschil dat het Bonhoeffer team uitkomt voor Limburg.

Tijdens de grote nationale Skills Talents finale gaan alle provincieteams de strijd met elkaar aan. Na afloop wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen. Daarnaast wordt het beste provincieteam bekendgemaakt.