Locatie Wethouder Beversstraat

Zo heeft de Wethouder Beversstraat een AED, een servicecontract voor vijf jaar en een Rode Kruis reanimatiecursus voor 25 leerlingen in de 3e klas gekregen. De leerlingen hebben na het volgen van de reanimatiecursus een certificaat ontvangen.

Als onderdeel van de prijs mag de Wethouder Beversstraat ook zes docenten laten opleiden tot reanimatiedocent. Na het voltooien van de opleiding zijn deze docenten bevoegd om leerlingen de cursus ‘Reanimatie scholen’ te geven. Per schooljaar zullen zij minimaal 100 leerlingen opleiden. Om de reanimatiecursus te geven, zijn reanimatiepoppen en AED-trainingsapparaten nodig. Ook deze krijgt de school kosteloos van het Rode Kruis.

Aad Veldboer, locatiedirecteur a.i. van Bonhoeffer College locatie Wethouder Beversstraat, is blij met de gewonnen prijzen. “Door dit soort lessen op school te organiseren kunnen we onze leerlingen beter voorbereiden op een noodsituatie. Op zulke momenten telt iedere minuut en is directe actie nodig. Onze leerlingen kunnen dan het verschil maken, omdat zij weten wat ze moeten doen. Ze doen nuttige kennis op, waar ze de rest van hun leven iets aan hebben én waarmee ze anderen kunnen helpen. Ons doel voor volgend schooljaar is om al onze 4e jaars leerlingen een training reanimatie te laten volgen.”

Tijdens de cursus Reanimatie en AED op dinsdag 2 juli kregen de Bonhoeffer leerlingen les in reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Zo leerden ze hoe je controleert of een slachtoffer bij bewustzijn is en of deze persoon nog ademt. Ook het geven van borstcompressies en beademen kwamen aan bod.