Tijdens de grote nationale Skills Talents finale in de RAI Amsterdam gingen alle provincieteams de strijd met elkaar aan. Onze leerlingen Luc ter Linde, Sem Merino, Matthijs Willemsen en Luka Zeinstra eindigden in de categorie ‘Bouwen, Wonen & Interieur’ (BWI) op de derde plaats. Bijzonder was dat de Enschedese leerlingen in de finale niet hun eigen provincie Overijssel, maar de provincie Limburg vertegenwoordigden. Dit omdat de provincie Limburg geen BWI-team afvaardigde en het Bonhoeffer team van alle nummers 2 in Nederland het meest aantal punten had behaald.

Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!!

Over Skills Talents

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor leerlingen in het vmbo. In tien verschillende sectoren binnen het vmbo (o.a. ‘Bouwen, Wonen & Interieur’, ‘Zorg & Welzijn’, ‘Dienstverlening & Producten’ en ‘Horeca, Bakkerij & Recreatie’) kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. Tijdens de finale maken de leerlingen deel uit van het provincieteam. Ook werken ze tijdens de finale samen met deelnemers van de andere wedstrijden op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk.

De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere beroepen.