Op woensdag 21 december wordt de aula van de locatie Wethouder Beversstraat van 17.00 tot 20.00 uur omgetoverd tot een oergezellige kerstmarkt. De opbrengst van deze markt gaat naar Stichting Twentse Waterpompen Cambodja (STWC), een stichting die zich inzet voor goed drinkwater op het platteland van Cambodja.

De kerstmarkt is onderdeel van de jaarlijkse goede doelen actie van het Bonhoeffer College. Volgens locatiedirecteur Elma Kats snijdt het mes aan twee kanten: “Met een actie als deze stimuleren we onze leerlingen om een positieve bijdrage aan hun omgeving te leveren. Tegelijkertijd leren ze ook over de situatie in een ontwikkelingsland als Cambodja.”

oed drinkwater

Op het platteland van Cambodja is, door onder andere een gebrekkige infrastructuur, geen tot zeer weinig goed drinkwater voorhanden. STWC zet zich in voor goed drinkwater en wil op die manier ziektes en kindersterfte tegengaan. Met het ingezamelde geld van de locatie Wethouder Beversstraat zal STWC waterpompen kunnen aanleggen op het platteland rondom Siem Reap, in de nabijheid van Angkor Wat.

Zelfgemaakte producten

De leerlingen van de Wethouder Beversstraat halen op woensdag 21 december alles uit de kast om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Er zijn heerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes te koop en de bezoekers kunnen allerlei leuke, zelfgemaakte (kerst)producten kopen, van kerstbakjes tot houten kerstbomen. Verder kun je prachtige prijzen winnen bij de speciale kerstmarktloterij, meedoen aan leuke spelletjes of je handen en nagels laten verzorgen door leerlingen.

WatKerstmarkt voor Stichting Twentse Waterpompen Cambodja
WaarBonhoeffer College, Wethouder Beversstraat 195 in Enschede
WanneerWoensdag 21 december
17.00 - 20.00 uur